POUČEVANJE PETJA, GLASBENE TEORIJE  (umetniški vodja Studia PRIMO)

Mojca Potrč, profesorica glasbe

Mojca je 2006. diplomirala kot profesorica glasbe na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Od leta 2002 sodeluje v SNG Maribor kot solistka v manjših vlogah, od leta 2006, pa je redno zaposlena kot sopranistka v opernem zboru.
V srednji šoli in skozi vsa leta študija se je pevsko izobraževala pri vrhunskih pevcih tako v Sloveniji kot v tujini. Natalia Biorro, Irena Petkova, Petya Ivanova, Dragica Kovačič, Simona Krajnc, Brigitta Maya Picco so bile njene mentorice.
V svet glasbe so jo popeljali baletni čeveljci, kasneje pa je na glasbeni šoli v Mariboru vpisala še violino in klavir ob tem pa je prepevala še v zboru Carmina Slovenica, s katerim še danes sodeluje, kot tudi v številnih drugih vokalnih skupinah in na festivalih. Ansambel !Kebataola!, Carmina Slovenica, Choregie festival, festival Lent,…
Na Festivalu Lent 2013, se je prvič predstavil ansambel Movàzs, kjer deluje kot vokalistka.
Kot spremljevalni vokal sodeluje s skupino Dweal, od leta 2010 pa je vokalistka v skupini Acoustic Café.
S pevkama Dado Kladenik in Valentino Čuden je leta 2013 ustanovila vokalni trio Serafine.

S posebnim pedagoškim pristopom ter s praktičnimi izkušnjami nastopanja na različnih odrih – tako klasičnih kot zabavnih – razdaja svoje znanje mladim in jim tako pomaga uresničiti glasbene cilje v Studiu Primo.